Cultura itinerant

Sortides de Mates

Les matemàtiques a Santa Maria del Mar

Una sortida matemàtica a la Basílica de Santa Maria del Mar i al barri de la Ribera durà als alumnes a observar, descobrir i valorar aspectes històrics i matemàtics. A través de diferents activitats dinàmiques de geometria, mesura i estadística, entendran la utilitat de les matemàtiques en el nostre dia a dia.

*Preus de les entrades a la Basílica de Santa Maria del Mar no incloses.

Selecciona el cicle per descarregar més informació:

Les matemàtiques a l'Eixample

Ildefons Cerdà integrà com ningú els aspectes socials, geogràfics i matemàtics per aconseguir una ciutat igualitària, salubre i còmode. Durant l'itinerari i a través de les matemàtiques més deductives, els alumnes treballaran la geometria, la mesura i l'estadística i la probabilitat. Una forma de treballar les matemàtiques en el nostre dia a dia.

Selecciona el cicle per descarregar més informació:

Tarraco: les matemàtiques i els romans

Amb la visita als monuments romans de la ciutat, ens aproparem a la cultura romana a través de les matemàtiques. Començarem a l'amfiteatre on estudiarem la seva geometria i calcularem el seu aforament. Al circ treballarem la descomposició geomètrica i trobarem el seu perímetre. Recrearem com era el Fòrum Provincial i calcularem les seves dimensions. Finalitzarem a les muralles per mesurar la seva alçària, i deduirem quin era el seu perímetre.

*Preus de les entrades als monuments no incloses.

Selecciona el cicle per descarregar més informació:

Les matemàtiques a Girona

A Sant Pere de Galligants buscarem formes geomètriques típiques del romànic. Estimarem l'alçada de la muralla medieval. A la plaça de la Catedral calcularem el desnivell que superen les escales. En l'interior de la Catedral esbrinarem les seves dimensions i entendrem com les construccions gòtiques podien arribar al cel. En el call tractarem amb dades demogràfiques del segle XV. Finalitzarem a la diminuta plaça dels raïms per calcular les seves dimensions.

*Preus de les entrades a la Catedral - Sant Feliu no incloses.

Selecciona el cicle per descarregar més informació:

Construïm amb les matemàtiques (taller)

Amb aquest taller, l'alumne, a través d'un aprenentatge manipulatiu i experimental, extraurà les seves pròpies conclusions sobre l'aplicació de les matemàtiques en el món proper que ens envolta. Ens enfrontarem a diferents reptes que haurem de resoldre desenvolupant i aplicant coneixements matemàtics. Treballarem els cànons de bellesa grecs. Reconstruirem virtualment el temple de Barcino. Experimentarem amb les forces manipulant l'arc de mig punt i l'arc apuntat. Amb una maqueta reconstruirem Santa Maria del Mar per descobrir les seves proporcions geomètriques i calcular les seves dimensions. Recrearem amb miralls l'Eixample de Cerdà i amb el trencaclosques de les equivalències, muntarem una illa.

Selecciona el cicle per descarregar més informació: